Transport gratuit pentru comenzi de peste 300 RON.
Back to top

POLITICA DE CONFIDENTIALITATE SI PRELUCRARE A DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Introducere   

S.C. SERENITY BIJOUX S.R.L., denumita generic in cele ce urmeaza si Serenity Bijoux, in calitate de autor, proprietar, administrator al website-ului www.serenity-bijoux.com, respecta caracterul privat si securitatea informatiei furnizate de catre dumneavoastra atunci cand utilizati acest website, inclusiv a datelor cu caracter personal, scop in care a creat si aplicat prezenta Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor cu caracter personal.

Accesul/vizitarea acestui website de catre dumneavoastra se supune termenilor si conditiilor de utilizare si politicii de confidentialitate si prelucrare a datelor cu caracter personal, implica acceptul explicit al dumneavoastra, cu privire la acestea si reprezinta intreaga intelegere (contractul) dintre parti.

Serenity Bijoux isi rezerva dreptul de a schimba si actualiza in orice moment continutul website-ului “www.serenity-bijoux.com”, precum si prezenta Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor cu caracter personal si Termenii si conditiile de folosire, fara nici un fel de notificare prealabila. De aceea, te rog sa vizitezi periodic aceasta sectiune pentru a verifica Termenii si conditiile pe care le-ai agreat sa le respecti.

Termenii si conditiile prezentate sunt valabile si se aplica pentru toate website-urile din domeniul Serenity Bijoux si pentru care S.C. Serenity Bijoux S.R.L. are calitatea de autor/proprietar/administrator. Toate aceste website-uri (asa cum exista ele in prezent sau vor fi ulterior implementate) precum si website-ul www.serenity-bijoux.com vor fi denumite generic, in mod individual sau colectiv, Site și/sau Site-uri in cele ce urmeaza.

In cadrul prezentului document, cuvintele la singular includ pluralul, cuvintele la plural includ singularul, cuvintele care denota genul masculin includ femininul, si cuvintele care denota genul feminin includ masculinul.

Serenity Bijoux se angajeaza sa protejeze intimitatea clientilor sai si pune accent pe responsabilitatea privind securitatea informatiilor furnizate de clienti. Vom fi clari, precisi si transparenti cu privire la informatiile pe care le colectam si la utilizarea acestora, respectiv ceea ce vom face cu aceste informatii.

Aceasta Politica stabileste urmatoarele:

  1. ce date personale colectam si procesam despre dumneavoastra in legatura cu relatia dumneavoastra cu noi in calitate de client si prin utilizarea de catre dumneavoastra a site-ului nostru si a serviciilor online;
  2. de unde obtinem datele;
  3. ce facem cu aceste date;
  4. cum stocam datele;
  5. cui transferam/dezvaluim aceste date;
  6. cum ne ocupam de drepturile dumneavoastra de protectie a datelor;
  7. si cum respectam regulile de protectie a datelor.

Toate datele cu caracter personal sunt colectate si prelucrate in conformitate cu legislatia privind protectia datelor din Romania si UE.

 

Operator de date

„Serenity Bijoux” (denumita in continuare „noi”, „noastra” sau „Serenity Bijoux” in aceasta politica), in cadrul acestei politici, se refera in primul rand la S.C. Serenity Bijoux S.R.L., societate comerciala de nationalitate romana, inregistrata la ORC Bucuresti cu nr. J40/12699/06.09.2018, avand cod fiscal 39835244 cu sediul in Bucuresti sector 1, strada Soveja, nr 55, Corp C1, Parter, camera 4.

S.C. Serenity Bijoux S.R.L. este „operatorul de date” al tuturor informatiilor personale colectate si utilizate in legatura cu clientii Serenity Bijoux, in sensul dispozitiilor legii romane si a Regulamentului UE 679/2016 privind prelucrarea datelor cu caracter personal. Serenity Bijoux S.R.L. este operator de date cu caracter personal inregistrat la ANSPDCP cu numarul 22207/04.10.2019.

 

Ce tip de date personale colectam   

Datele personale inseamna orice informatie referitoare la dumneavoastra care ne permite sa va identificam, cum ar fi numele dumneavoastra, datele de contact, detaliile de plata si informatiile despre accesul dumneavoastra pe site-ul nostru.

Putem colecta date personale de la dumneavoastra atunci cand va creati un cont pe website-ul Serenity Bijoux, in vederea evaluarii ofertelor noastre sau achizitionarii unui produs din magazinul nostru on-line, cand utilizati site-ul web sau alte site-uri accesibile prin intermediul site-ului web, cand participati la un sondaj sau concurs sau cand ne contactati.

Mai exact, putem colecta urmatoarele categorii de informatii:

  1. Nume si prenume, adresa de domiciliu, adresa de livrare, adresa de e-mail, numar de telefon, detalii ale cardului de credit / debit sau alte detalii de plata;
  2. Informații detaliate despre cumparatori/clienti, care includ numele, data nasterii, sexul;
  3. Informatii despre utilizarea de catre dumneavoastra a site-ului nostru;
  4. Comunicatiile pe care le realizati cu noi sau pe care le directionati catre noi prin scrisori, e-mailuri, servicii de chat, apeluri si retele de socializare.

Vom procesa orice fel de alte date doar daca v-ati dat consimtamantul explicit sau acest lucru este cerut de legile în vigoare la acel moment dat, sau ati facut publice aceste date in mod deliberat.

 

Pentru ce folosim datele dumneavoastra personale, de ce si pentru cat timp     

Datele dumneavoastra pot fi utilizate in urmatoarele scopuri:

  1. Pentru furnizarea produselor si serviciilor pe care le solicitati: folosim informatiile pe care ni le furnizati pentru a efectua serviciile pe care le-ati solicitat in legatura cu achizitiile dumneavoastra, inclusiv modificarile solicitate legate de aceste achizitii;
  2. Pentru a va contacta in cazul unei schimbari a conditiilor de achizitie. Aceste informatii nu au scop comercial si nu va puteti dezabona de la ele;
  3. Pentru verificarea cardului de credit / debit sau a oricarui alt tip de card folosit pentru plata: folosim informatiile dumneavoastra de plata in scopuri de contabilitate, facturare si audit si pentru detectarea si/sau prevenirea oricaror activitati frauduloase;
  4. In scopuri administrative sau juridice: folosim datele dumneavoastra pentru analiza statistica si de marketing, testarea sistemelor, studii privind satisfactia clientilor, intretinere si dezvoltare, sau pentru a rezolva o disputa sau o revendicare. Societatea noastra nu realizeaza profilarea datelor pe baza datelor pe care le colectam de la dumneavoastra in scopuri de analiza statistica si de marketing. Orice activitate de profilare va fi efectuata numai cu consimtamantul dumneavoastra prealabil si depunand toate eforturile pentru a va asigura ca toate datele pe care se bazeaza sunt corecte.
  5. Securitate, sanatate, administratie, prevenirea/detectarea infractiunilor: este posibil sa transmitem informatiile dumneavoastra autoritatilor guvernamentale sau organelor de aplicare a legii pentru a respecta cerintele legale;
  6. Pentru comunicari ale Serviciului de asistenta clienti: folosim datele dumneavoastra pentru a gestiona relatia noastra cu dumneavoastra ca si client si pentru a ne imbunatati serviciile si experienta dumneavoastra cu noi;
  7. Pentru a furniza servicii personalizate: folosim datele dumneavoastra pentru a furniza informatii care credem ca va intereseaza inainte, in timpul si dupa achizitia dumneavoastra si pentru a personaliza serviciile pe care vi le oferim, cum ar fi ofertele speciale;
  8. Marketing: din cand in cand, va vom contacta cu informatii despre oferte promotionale si produse auxiliare prin intermediul comunicarilor online. Cu toate acestea, veti avea optiunea de a va abona sau dezabona de la astfel de comunicari, indicand acest lucru in etapa de creare a contului pe website-ul www.serenity-bijoux.com. De asemenea, la orice comunicare online din partea noastra, veti avea ocazia sa indicati ca nu mai doriti sa primiti materialele noastre de marketing direct.

Vom procesa datele dumneavoastra personale numai in cazul in care avem o baza legala pentru a face acest lucru. Baza legala va depinde de motivele pentru care am colectat si pentru care trebuie sa folosim datele dumneavoastra personale.

In cele mai multe cazuri, va trebui sa procesam datele dumneavoastra personale pentru a le putea introduce in contractul nostru de vanzare la distanta cu dumneavoastra.

De asemenea, putem prelucra datele dumneavoastra personale intr-unul sau mai multe dintre urmatoarele cazuri:

  • Pentru a respecta o obligatie legala (de exemplu, cerintele fiscale sau vamale sau cele privind protectia consumatorilor);
  • Ne-ati dat consimtamantul pentru utilizarea datelor dumneavoastra personale (de exemplu, pentru utilizarea in scopuri comerciale);
  • Pentru a va proteja interesele vitale sau cele ale unei alte persoane;
  • Face parte din interesele noastre legitime in functionarea ca o societate comerciala (de exemplu, in scopuri administrative).

Doar copiii cu varsta de cel putin 16 ani pot sa-si dea consimtamantul. Pentru copiii sub aceasta varsta, este necesar consimtamantul parinților sau al tutorilor legali ai copiilor.

Nu vom pastra datele dumneavoastra mai mult decat este necesar pentru a indeplini scopul pentru care sunt prelucrate. Pentru a determina perioada de pastrare adecvata, luam in considerare cantitatea, natura si sensibilitatea datelor personale, scopurile pentru care le prelucram si daca putem atinge aceste scopuri prin alte mijloace.

De asemenea, trebuie sa luam in considerare perioadele pentru care ar putea fi necesar sa pastram date cu caracter personal pentru a ne indeplini obligatiile legale (de exemplu, in legatura cu revendicarile pentru returnarea produselor) sau pentru a ne ocupa de reclamatii, întrebari si pentru a ne proteja drepturile legale in cazul unei revendicari.

Atunci cand nu mai avem nevoie de datele dumneavoastra personale, le vom sterge sau distruge in siguranta. De asemenea, vom lua in considerare daca si cum putem minimiza in timp cantitatea de date personale pe care le folosim si daca putem asigura anonimitatea datelor dumneavoastra personale astfel incat acestea sa nu mai fie asociate cu dumneavoastra sau sa va identifice, caz in care putem folosi acele informatii fara a va notifica ulterior.

Transferul international de date

Serenity Bijoux nu transfera datele cu caracter personal colectate catre strainatate, indiferent ca este vorba despre state membre UE sau din afara Spatiului Economic European.

 

Prezentarea / Impartasirea datelor dumneavoastra personale     

Datele dumneavoastra personale nu sunt comunicate altor companii partenere sau asociate Serenity Bijoux.

Cu toate acestea, in mod exceptional, putem impartasi/prezenta datele dumneavoastra personale cu urmatoarele terte parti in scopul descris in aceasta Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor cu caracter personal:

  1. Autoritatile guvernamentale, organismele de aplicare a legii, autoritatile de reglementare pentru a respecta cerintele legale;
  2. Companiile de carduri de credit si de debit care va faciliteaza platile catre noi si de screening antifrauda, care ar putea necesita informatii despre metoda dumneavoastra de plata si livrarea produsului pentru a procesa plata sau a asigura securitatea operatiunii dumneavoastra de plata;
  3. Consultanti juridici si alti profesionisti, instante judecatoresti si organe de aplicare a legii din toate arealele in care activam, pentru a ne impune drepturile legale in legatura cu contractul nostru cu dumneavoastra;
  4. Companiile de curierat in vederea livrarii produsului comandat si achizitionat de pe site-ul www.serenity-bijoux.com.

 

Sectiunea Contul meu           

Toate datele colectate la inregistrarea in sectiunea Contul meu vor fi procesate in conformitate cu prezenta Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor cu caracter personal.

Intelegem importanta luarii unor masuri suplimentare pentru protectia intimitatii si siguranta copiilor. Astfel, copiii sub 16 ani nu vor putea deschide un cont pe site-ul www.serenity-bijoux.com.  Vom sterge orice cont Serenity Bijoux creat de un copil sub 16 ani, de indata ce ne este adus la cunostinta acest lucru.

Atunci cand utilizarea datelor dumneavoastra personale se bazeaza pe acordul dumneavoastra, aveti optiunea de a va retrage consimtamantul de prelucrare si de a sterge datele dumneavoastra personale in orice moment facand clic pe butoanele „stergere” din sectiunea Contul meu.

Pastram informatiile dumneavoastra personale cuprinse in sectiunea Contul meu, atata timp cat detineti contul. Retineti ca perioadele generale de pastrare se aplica tuturor datelor personale pe care le colectam pentru a incheia un contract cu dumneavoastra, pentru a efectua respectivul contract sau pentru ca avem o obligatie legala de a le procesa.

 

Modulele cookie si monitorizarea site-ului 

Aceasta pagina de internet foloseste module cookie pentru a ne permite sa imbunatatim serviciile pe care vi le oferim si sa furnizam anumite functii pe care le puteti gasi utile. Acestea pot include module cookie ale partenerilor media si de publicitate care sunt salvate pe dispozitivul dumneavoastra atunci cand vizitati pagina noastra. Va rugam sa vizitati paginile de internet ale partenerilor nostri pentru a afla informatii despre politica lor de confidentialitate si privind modulele cookie.

Modulele cookie sunt fisiere text mici care sunt transferate pe hard drive-ul computerului dumneavoastra prin browserul web pentru a ne permite sa va recunoastem browserul si a ne ajuta sa monitorizam vizitatorii paginii noastre de internet; astfel, acestea ne permit sa intelegem mai bine produsele si serviciile care vi se potrivesc cel mai bine. Un modul cookie contine datele dumneavoastra de contact si informatii care ne permit sa va identificam computerul atunci cand ne vizitati pagina, pentru a va ajuta sa finalizati achizitia. Majoritatea browserelor web accepta automat modulele cookie, dar, daca doriti, puteti schimba aceste setari de browser acceptand, respingand si stergand module cookie. Sectiunea „Ajutor” a barei de instrumente din majoritatea browserelor, va va spune cum sa impiedicati acceptarea de module cookie noi de catre browser, cum sa setati browserul sa va instiinteze cand primiti un modul cookie nou sau cum sa dezactivati complet modulele cookie. Daca alegeti sa modificati aceste setari, este posibil sa constatati ca anumite functii si caracteristici nu vor functiona conform asteptarilor. Modulele cookie pe care le folosim nu detecteaza nici o informatie stocata pe computerul dumneavoastra.

Pentru mai multe informatii despre modulele cookie si despre cum sa impiedicati instalarea modulelor cookie, vizitati pagina de internet: http://www.allaboutcookies.org.

 

Responsabilul cu protectia datelor  

Am desemnat un Responsabil cu protectia datelor („RPD”) pentru a supraveghea respectarea acestei politici. Daca aveti intrebari cu privire la aceasta politica sau la modul in care ne ocupam de informatiile dumneavoastra personale, va rugam sa contactati RPD la protectiadatelor@serenity-bijoux.com. Aveti dreptul sa adresati o plangere in orice moment unei autoritati de supraveghere. Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal este autoritatea principala de supraveghere a protectiei datelor pentru Serenity Bijoux, in calitate de operator de date roman.

 

Drepturile dumneavoastra legate de protectia datelor      

In anumite circumstante, prin lege aveti dreptul:

  1. Sa solicitati informatii despre faptul ca detinem informatii personale despre dumneavoastra si, daca da, despre ce informatii este vorba si de ce le detinem/folosim;
  2. Sa solicitati accesul la informatiile dumneavoastra personale (cunoscuta sub denumirea „solicitare de acces persoana vizata”). Acest lucru va permite sa primiti o copie a informatiilor personale pe care le detinem despre dumneavoastra si sa verificati daca le procesam in mod legal;
  3. Sa solicitati corectarea informatiilor personale pe care le detinem in legatura cu dumneavoastra. Acest lucru va permite sa corectati orice informatii incomplete sau inexacte pe care le detinem despre dumneavoastra;
  4. Sa solicitati stergerea informatiilor dumneavoastra personale. Acest lucru va permite sa ne cereti sa stergem sau sa eliminam informatiile personale acolo unde nu exista motive intemeiate pentru a continua sa le procesam. De asemenea, aveti dreptul sa ne solicitati sa stergem sau sa eliminam informatiile dumneavoastra personale, in cazul in care v-ati exercitat dreptul de a va opune prelucrarii (a se vedea mai jos);
  5. Sa va opuneti prelucrarii informatiilor dumneavoastra personale in cazul in care ne bazam pe un interes legitim (sau pe cel ale unei terte parti) si exista ceva despre situatia dumneavoastra specifica care va face sa doriti sa obiectati asupra prelucrarii pe acest motiv. De asemenea, aveti dreptul sa faceti obiectii in cazul in care prelucram informatiile dumneavoastra personale in scopuri de marketing direct;
  6. Sa va opuneti cu privire la luarea automata a deciziilor, inclusiv analiza profilului, adica sa nu faceti obiectul niciunei decizii automate prin utilizarea informatiilor dumneavoastra personale sau a analizei profilului dumneavoastra;
  7. Sa solicitati restrictii in ceea ce priveste procesarea informatiilor dumneavoastra personale. Acest lucru va permite sa ne cereti sa suspendam procesarea informatiilor personale despre dumneavoastra de exemplu, daca doriti ca noi sa stabilim acuratetea sau motivul procesarii acestora;
  8. Sa solicitati transferul informatiilor dumneavoastra personale intr-o forma electronica si structurata catre dumneavoastra sau catre o alta parte (cunoscuta in mod obisnuit ca drept la „portabilitatea datelor”). Acest lucru va permite sa preluati datele dumneavoastra de la noi intr-un format utilizabil electronic si sa va puteti transfera datele catre o alta parte intr-un format utilizabil electronic;
  9. Sa va retrageti consimtamantul. In circumstantele limitate in care ati dat acordul dumneavoastra pentru colectarea, procesarea si transferul informatiilor dumneavoastra personale intr-un anumit scop, aveti dreptul sa va retrageti in orice moment consimtamantul pentru prelucrarea respectiva. Odata ce primim notificarea ca v-ati retras consimtamantul, nu vom mai procesa informatiile dumneavoastra in scopul sau scopurile pentru care v-ati dat acordul initial, cu exceptia cazului in care avem alta baza legitima in acest sens;

Daca doriti sa exercitati oricare dintre aceste drepturi, va rugam sa trimiteti un e-mail catre Responsabilul nostru cu protectia datelor la adresa protectiadatelor@serenity-bijoux.com   sau contactati-l pe acesta, prin posta la adresa Serenity Bijoux S.R.L., Bucuresti sector 1, strada Soveja, nr 55, Corp C1, Parter, camera 4.

Nu va trebui sa platiti o taxa pentru a va accesa informatiile personale (sau pentru a va exercita oricare dintre celelalte drepturi). Cu toate acestea, este posibil sa percepem o taxa rezonabila daca solicitarea dumneavoastra de acces este evident nefondata sau exagerata. De asemenea, putem refuza sa dam curs cererii in astfel de situatii.

Este posibil sa trebuiasca sa solicitam informatii specifice pentru a va confirma identitatea si pentru a va asigura dreptul de acces la informatii (sau pentru a va exercita celelalte drepturi). Aceasta este o alta masura de securitate adecvata pentru a ne asigura ca informatiile personale nu sunt divulgate niciunei persoane care nu are dreptul sa le primeasca.

Modificari ale Politicii de confidentialitate si prelucrare a datelor cu caracter personal        

Politica noastra de confidentialitate se poate schimba din cand in cand, iar orice modificare a declaratiei va va fi comunicata printr-un e-mail sau printr-o notificare pe site-ul nostru.